X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Diplomația de la Chișinău a făcut o mișcare extraordinar de abilă – declarație

17 apr. 2014,, 17:43   Politică
7881 15
Foto: arena.md
Sprijinul politic promis de oficialii americani Republicii Moldova presupune o intensificare a colaborării dintre cele două state în domeniul securității și apărării. Așa pot fi interpretate declarațiile făcute de reprezentanții delegației SUA, în frunte cu senatorul John McCain, aflați astăzi în vizită la Chișinău. Opinia aparține analistului politic Vasile Croitoru și a fost exprimată pentru NOI.md, în contextul afirmațiilor enunțate de oficialii SUA.

„Intenția SUA este de a sprijini Moldova, astfel încît aceasta să poate face față sfidărilor existente în regiune. Acest lucru poate avea loc la nivel de consultanță, logistică, elaborarea unor proiecte ce vizează consolidarea securității, anumite sfaturi în domeniul apărării”, a explicat Croitoru.

Analistul susține că din punct de vedere diplomatic, vizita lui McCain la Chișinău este foarte importantă și din considerentul că este efectuată într-un moment tensionat pentru Moldova. În opinia expertului, țara noastră are nevoie de un astfel de partener strategic. „Diplomația de la Chișinău a făcut o mișcare extraordinar de abilă - să transforme Washingtonul într-un partener strategic”, a remarcat Croitoru.

În ceea ce privește posibila reacție a Federației Ruse față de consolidarea dialogului moldo-american, analistul susține că vizita lui McCain la Chișinău nu va trece fără răspuns.

„Rusia reacționează destul de bolnăvicios la orice mișcare de acest gen, inclusiv cînd vine vorba de Moldova. Poate avea o reacție geloasă. Sigur că McCain este cunoscut pentru declarațiile aprinse pe care le face în raport cu Rusia, dar nu a venit aici să dea foc, ci să mai sondeze situația”, a menționat Croitoru.

Precizăm că o delegație formată din patru senatori americani, condusă de John McCain, se află astăzi într-o vizită la Chișinău. Demnitarii americani au declarat anterior că vor continua să susțină politic și financiar Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?