Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Protest anti-McCain la Chișinău: „Go home!” (VIDEO)

17 apr. 2014,, 16:37   Societate
6365 3
Foto: noi.md
Membrii și adepții Mișcării obștești „Patria – Uniunea Eurasiatică”, ai Ligii Tineretului Rus, cei ai mișcării „Alegerea Moldovei” și ai Partidului „Patrioții Moldovei” au pichetat astăzi Ambasada SUA de la Chișinău. Nemulțumiți de vizita senatorului american John McCain, activiștii au cerut SUA să nu se implice în treburile interne ale Republicii Moldova și statelor CSI.

Organizatorii acțiunii de protest au declarat că sînt extrem de îngrijorați de situația din Ucraina, care în opinia lor a fost provocată de forțele americane și se tem de repetarea unui asemenea scenariu în Moldova. Manifestanții consideră că vizita lui McCain „prezintă pericol pentru statalitatea moldovenească”.

„Poporul multinațional al Moldovei nu acceptă fărădelegile comise de Occident în Ucraina și alte țări. Locuitorii Moldovei nu doresc repetarea scenariului ucrainean la noi în țară. Acest „vultur” (John McCain – nota red.,) care a sosit în Moldova, a spus că toate problemele vor fi rezolvate pe cale democratică, însă oamenii știu ce metode au folosit SUA în Libia, Siria, Afganistan. Acum vedem cum americanii soluționează problemele în Ucraina”, a declarat președintele Mișcării „Patria – Uniunea Eurasiatică”, Igor Tuleanțev.

Potrivit liderului Partidului „Patrioții Moldovei”, Mihail Garbuz, SUA au devenit un agresor mondial. „Pe parcursul deceniilor, SUA încearcă să nimicească țările CSI, implicîndu-se în treburile interne și provocînd conflicte”, a declarat Garbuz.

Manifestanții au scandat: „Moldova este împotriva democrației sîngeroase!”, „Go home!”, „Fascismul nu va trece!”, „Nu, agresiunii SUA!”

Pe parcursul desfășurării acțiunii de protest nimeni din colaboratorii Ambasadei SUA nu a ieșit să vorbească cu manifestanții.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?