X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

OCEMN a coordonat traseul viitoarei autostrăzi de centură de la Marea Neagră

17 apr. 2014,, 15:58   Economie
3777 3
Foto: ruvr.ru
Miniştrii Transporturilor din statele membre ale Organizaţia Cooperării Economice a Mării Negre (OCEMN), inclusiv Republica Moldova, au coordonat în cadrul unei reuniuni organizate la Sofia (Bulgaria), traseul viitoarei autostrăzi de centură a Mării Negre.

Surse din Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor au comunicat agenţiei "Infotag" că autostrada va avea două direcţii: de la Odesa ucraineană spre Bucureşti prin Chişinău-Ungheni şi respectiv de la Odesa spre Bucureşti prin Reni-Giurgiuleşti-Galaţi.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, a comunicat în cadrul reuniunii că traseul a fost elaborat în aşa mod "ca să servească nevoilor reale de transport ale celor trei state". "Din perspectiva europeană, includerea Chişinăului în acest parcurs va permite conectarea Republicii Moldova la un flux important de transport pe principalele axe comunitare", a spus Botnari.

Tot la Sofia a fost semnată Declaraţia Miniştrilor Transporturilor care promovează dezvoltarea transportului "verde" în ţările membre ale OCEMN.

OCEMN a fost constituită în anul 1992, este cea mai veche formă de cooperare în regiunea Mării Negre şi include 11 state: Turcia, România, Bulgaria, Federaţia Rusă, Ucraina, Republica Moldova, Albania, Georgia, Azerbaidjan, Armenia şi Grecia.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?