X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

O BĂTĂLIE POLITICĂ pentru Focul Haric: cine va aduce în Moldova această minune de Paşti?

17 apr. 2014,, 15:09   Politică
5515 3
Foto : interakt.md
În Moldova s-a declanşat un adevărat război de PR politic în jurul principalului simbol al Învierii Domnului. Politicienii concurează pentru dreptul de a finanţa călătoria spre Ierusalim pentru a aduce în ţară Focul Haric. De mai mulţi ani, acest lucru bun a fost legat de numele lui Vlad Filat. În acest an însă Renato Usatîi, de asemenea, şi-a exprimat dorinţa de a finanţa deplasarea delegaţiei Republicii Moldova spre Sfîntul Mormînt al Domnului. Recent, unele mass-media au relatat că Mitropolia Moldovei renunţă la orice ajutor material în această privinţă şi este gata să suporte toate cheltuielile de sine stătătoare.

"Cine v-a comunicat că delegaţia Mitropoliei zboară spre Ierusalim din cont propriu? Pentru a aduce Focul Haric, se deplasează o delegaţie din şase persoane în frunte cu Mitropolitul Vladimir. Cheltuielile pentru această călătorie sînt acoperite de către domnul Filat. Domnul Usatîi nu ne-a oferit în mod oficial ajutorul său, în adresa Mitropoliei nu a parvenit nici o propunere în acest sens”, şi-a exprimat nedumerirea pentru NOI.md secretarul Mitropoliei Moldovei, protoiereul Vadim Cheibaş.

Reprezentantul Direcţiei Mitropolitane a refuzat să dezvăluie costul călătoriei delegaţiei Republicii Moldova spre Ierusalim, dar a precizat că Vlad Filat suportă cheltuielile Mitropoliei pentru călătorie al patrulea an consecutiv.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?