Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Comratul propune Chișinăului un joc cinstit

17 apr. 2014,, 13:07   Societate
4447 2
Foto: vedomosti.md
„Sper că propunerea deputatului Sergiu Sîrbu de a introduce moratoriu pentru aprobarea unor asemenea inițiative sensibile, cum ar fi proiectul de lege cu privire la instituirea Tribunalului UTA Găgăuzia, este opinia lui proprie și nu reprezintă poziția Partidului Democrat. Noi am respins din start această inițiativă și continuăm elaborarea acestui și altor documente legislative pentru regiune”, a declarat pentru NOI.md deputatul Adunării Populare a Găgăuziei, Ivan Burgudji.

Politicianul nu s-a grăbit să facă o apreciere a rezultatelor primei întîlniri a grupului parlamentar de lucru cu deputații Adunării Populare. Deocamdată, deputații găgăuzi au înaintat cerințele și propunerile lor legate de executarea prevederilor constituționale cu privire la statutul autonomiei, cota Găgăuziei în Parlamentul RM etc.

„Dacă în cadrul următoarei întrevederi vom înțelege că grupul parlamentar a fost instituit doar pentru tergiversarea procesului și calmarea situației, noi vom întrerupe cooperarea și ne vom concentra pe soluționarea propriilor probleme. Una din principalele probleme va fi pregătirea pentru referendumul la care locuitorii autonomiei vor decide dacă vor participa la alegerile parlamentare din Moldova sau nu. Chișinăul trebuie să nu uite că în cazul în care noi vom boicota alegerile noul organ legislativ al țării va fi nelegitim în UTA Găgăuzia”, a subliniat Burgudji.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?