Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Parlamentul şi-a organizat vacanţă de Paşti

17 apr. 2014,, 12:16   Politică
3014 0
Foto: noi.md
Parlamentul a anulat şedinţele plenare de joi şi vineri, organizîndu-şi o vacanţă de două săptămîni în legătură cu sărbătorile pascale. Cum s-a dovedit, decizia corespunzătoare a fost luată încă de marţi, în cadrul şedinţei Biroului permanent şi a fost susţinută de majoritatea deputaţilor, însă nu a fost făcută publică.

Liderul fracţiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleţ, a comunicat agenţiei "Infotag" că "o astfel de decizie nu este adoptată pentru prima dată şi este o tradiţie să petreci sărbătorile pascale în sînul familiei".

"Majoritatea deputaţilor se află în raioane, unde se întîlnesc cu cetăţenii, sărbătoresc alături de familie. În cazul unor situaţii excepţionale ne vom relua activitatea, dar în lipsa acestora deputaţii îşi vor relua activitatea după sărbători", a spus liberalul democrat.

Potrivit spuselor lui, "Parlamentul nu are proiecte ce necesită examinare urgentă, iar cerinţele Guvernului sînt îndeplinite în totalitate".

Deputatul comunist, membru al Biroului permanent, Irina Vlah, a negat spusele colegului, menţionînd că "conducerea Parlamentului nu a luat nicio decizie vizavi de acest subiect şi deputaţii au fost pur şi simplu informaţi".

"Din cîte ştiu, Streleţ a propus anularea şedinţelor plenare, deoarece acest fapt a fost solicitat de femei, care au nevoie de timp pentru a se pregăti pentru sărbători. Despre care femei se vorbeşte şi cine l-a rugat nu este clar", a spus comunista.

Deputaţii îşi vor relua activitatea pe 7 mai. În legătură cu sărbătorile de Paşti, parlamentarii au decis alocarea din bugetul Parlamentului cîte 500 de lei fiecărui colaborator în calitate de premiu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?