Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Pedagogii şi medicii pot obţine statut de funcţionari de stat

17 apr. 2014,, 11:30   Societate
4026 0
Foto: noi.md
Angajaţii din domeniul educaţiei şi sănătăţii pot obţine statut de funcţionari de stat. Proiectul corespunzător a fost înregistrat miercuri în Parlament.

Potrivit agenţiei "Infotag", autorul proiectului, socialistul Ion Ceban, consideră că "o astfel de decizie va influenţa pozitiv situaţia din domeniile date, care sînt prioritare în orice societate democratică".

"Salariul funcţionarilor de stat începe de la 3,4 mii de lei. Acest fapt va influenţa emigrarea populaţiei, care preferă să muncească peste hotare, deoarece salariul de specialitate nu este suficient pentru a avea un trai decent în Moldova", a spus deputatul.

Potrivit parlamentarului, profesorii şi medicii "îndeplinesc o muncă mai complicată, decît funcţionarii de stat şi ei nu pot fi ignoraţi".

"Pentru implementarea acestui proiect vor fi necesare 100-300 mil. lei. Această sumă poate fi prevăzută în buget prin anularea multor programe secundare. Sîntem deschişi pentru dialog cu toate fracţiunile şi deja am conversat cu un şir de deputaţi, care s-au pronunţat pozitiv pe marginea acestui proiect", a subliniat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?