Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Gherman dezvăluie semnificația vizitei lui McCain la Chișinău

17 apr. 2014,, 10:51   Societate
4699 8
Foto: noi.md
Ministrul Afacerilor Externe, Natalia Gherman, susține că senatorul american John McCain vine la Chișinău pentru a transmite un mesaj de solidaritate față de poporul Republicii Moldova, în contextul perioadei dificile prin care trece țara noastră. Declarația a fost făcută de Gherman în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

“În primul rînd, această vizită simbolizează solidaritate cu Republica Moldova, în perioada deloc ușoară prin care trece țara noastră. Senatul, Congresul american s-au pronunțat, în repetate rînduri, pentru susținerea parcursului european al Republicii Moldova, continuarea reformelor și consolidarea statului de drept. Domnul McCain va fi însoțit de încă trei senatori, cîțiva dintre ei fac parte din Comitetului pentru Politica Externă a Senatului american, unde sînt încontinuu dezbateri despre situația din Europa de Sud-Est”, a declarat Gherman.

Șefa diplomației moldovenești a ținut să precizeze că relațiile moldo-americane au atins un alt nivel de dezvoltare, atît la nivel politic, cît și economic. Totodată, Gherman a anunțat în scurt timp va fi creat un grup de lucru bilateral privind elaborarea reformei în sectorul de securitate.

Precizăm că o delegație formată din patru senatori americani, în frunte cu John McCain vine astăzi la Chișinău. Demnitarii americani au preconizate întrevederi cu parlamentarii și reprezentanții Guvernului, inclusiv cu premierul Iurie Leancă. Senatorii vor mai participa la o sesiune de întrebări și răspunsuri cu studenții moldoveni.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?