Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Partidul Democrat propune să fie păstrat calmul în privinţa reglementării conflictului transnistrean

17 apr. 2014,, 11:00   Politică
3091 7
Foto: noi.md
Partidul Democrat (PDM) propune păstrarea calmului în privinţa reglementării conflictului transnistrean, ignorarea provocărilor din partea Tiraspolului. Declaraţia a fost făcută, miercuri, de liderul PDM, Marian Lupu, în cadrul şedinţei Parlamentului.

Potrivit agenţiei "Infotag", democratul a spus că "decizia Sovietului Suprem de a se adresa Rusiei pentru a recunoaşte independenţa regiunii transnistrene cu ulterioara aderare la Federaţia Rusă este o nouă provocare".

"Trebuie să ne păstrăm calmul şi să nu ne lăsăm provocaţi. Important este nu ce va întreprinde administraţia Transnistriei, ci ce va întreprinde Moscova. Sînt convins că Rusia va da dovadă de abţinere şi va lua decizia corectă. Situaţiile din Crimeea şi Transnistria nu pot fi comparate", consideră Lupu.

Potrivit spuselor lui, "procesul reglementării transnistrene va continua în cadrul negocierilor în formatul "5+2" şi soluţionarea acestuia este posibilă doar cu păstrarea integrităţii teritoriale a Moldovei".

Speakerul Igor Corman a menţionat că "va discuta ultimele acţiuni ale Tiraspolului cu conducerea Dumei de Stat a Federaţiei Ruse: Serghei Narîşkin şi Valentina Matvienko, la Sankt Petersburg".

"Considerăm că acutizarea situaţiei din Moldova nu este în interesele Rusiei", a subliniat Corman.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?