Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Ciubasenco: Rusia nu va adopta o decizie finala despre recunoasterea Transnistriei

17 apr. 2014,, 09:26   Politică
4636 7
Foto : noi.md
Rusia nu va adopta o decizie finala despre recunoasterea Transnistriei. Declaratia a fost facuta de Dmitrii Ciubaşenco, redactor-şef ziarul "Panorama" in cadrul emisiunii "Politica" la tv7.

Totodata Ciubasenco admite ca recunoasterea Transnistriei de FR ar fi posibila in cazul in care la alegeri vor castiga partidele din actuala guvernare. "Rusia nu nu va adopta o decizie finala despre recunoasterea Transnistriei. FR nu accepta semnarea de catre Moldova a Acordului de asociere cu UE insa daca la putere va ramane actuala guvernare sunt toate sansele ca Rusia va recunoaste Transnistria", a declarat Dmitrii Ciubaşenco, redactor-şef ziarul "Panorama" .

Juralistul a mai spus ca ceea ce s-a intamplat in Crimeea a fost pus la cale de Rusia si nu a exclus ideea ca in statul major al armatei rusesti exista si un plan de recunoastere a transnistriei. Facand o pararlele cu cele intamplate in Ucraina, Dmitrii Ciubasenco a specificat ca in cazul in care la Chisinau ar avea loc un asemenea Maidan, Rusia si mai repede ar fi recunoscut Transnistria.

In opinia politologului Oazu Nantoi, cele intamplate azi in nerecuoscuta RMN se explica foarte usor: "Cineva la Tiraspol a primit indicatii de la Moscova, iar Transnistria este o unealta pentru a controla intreaga Republica Moldova",

In opinia expertului Rusia are nevoie de Transnistri ca de o carte de jocuri.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?