Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Președintele ceh crede că Timoșenko este un GANGSTER

17 apr. 2014,, 03:31   Externe
8694 4
Foto: ibox.bg
Președintele ceh Milos Zeman a vorbit foarte dur despre ceea ce se întîmplă în Ucraina. Referindu-se la liderii ucraineni, el i-a comparat cu gangsterii, făcînd o aluzie la Iulia Timoșenko.

"Ucraina are nevoie de un lider puternic, în niciun caz unul dintre gangsterii care s-au aflat pînă acum la putere, chiar fie și o femeie cu un zîmbet angelic și o gîță frumoasă", - a spus Zeman, vorbind în fața studenților de la Universitatea din Hradec Kralove.

Președintele ceh este sigur de faptul că esența actualei revoluții ucrainene este faptul că "împotriva unor gangsteri luptă alți gangsteri" și nimeni nu poate ajuta Ucraina, chiar și Uniunea Europeană, pentru că acest ajutor "va ajunge în buzunarele oligarhilor și nu la cetățeni".

Milos Zeman nu a exclus faptul că Ucraina ar putea adera la UE , dar acesta este un "drum cu o lungime de aproximativ 15 ani ", care vor fi necesari pentru a realiza reformele.

"Aderarea prematură poate discredita Uniunea Europeană în ochii ucrainenilor și Ucraina în ochii membrilor Uniunii Europene" , - a spus Zeman.

Potrivit președintelui Republicii Cehe, cu privire la relațiile ruso-ucrainene, din partea Moscovei, Kievul are un concurent foarte puternic în persoana președintelui Rusiei.

"Este un jucător calculat de șah, care știe cum să folosească toate punctele slabe ale adversarilor săi", - a declarat liderul ceh.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?