X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Găgăuzia intenționează să elibereze licențe posturilor de televiziune ocolind CCA

16 apr. 2014,, 17:49   Societate
4657 0
Foto: noi.md
Autoritățile de la Comrat intenționează să elibereze licențe de emisie posturilor de televiziune ocolind Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA). Comitetul Executiv al Găgăuziei a propus operarea amendamentelor respective la legea locală a audiovizualului, scrie portalul Gagauzinfo.md. Astfel, deputaților Adunării Populare a Găgăuziei li se propune să delege dreptul de eliberare a licențelor de emisie Direcției pentru construcții, dezvoltarea infrastructurii și comunicațiilor a autonomiei.

Bașcanul Găgăuziei Mihail Formuzal consideră că pentru a evita un conflict între legislațiile Republicii Moldova și a Autonomiei Găgăuze ar trebui de luat în calcul modificarea articolelor respective din legislația națională.

„Ajunge să ne mai ocupăm de centralizarea puterii. Trebuie să oferim posibilitatea de soluționare a acestor probleme la nivel local. În prezent, la funcția de membru al CCA pretinde o mulțime de lume, trebuie de stat în rînd și de trecut prin luptele politice. La noi nu va fi aşa: dimineața ai depus cerere, iar seara ai primit licență. Noi nu afirmăm că doar Găgăuzia ar trebui să aibă dreptul de a elibera licențe de emisie. O pot face și cei de la Bălți, dar și din alte regiuni”, a spus Formuzal.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?