X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Vești proaste pentru șefii întreprinderilor de stat

16 apr. 2014,, 17:30   Societate
5235 0
Foto: noi.md
Salariile directorilor întreprinderilor de stat vor fi reduse substanțial, după ce Guvernul a adoptat astăzi un proiect de hotărîre, care prevede anumite condiții de stabilire a cuantumului salarial.

Astfel, lefurile conducătorilor întreprinderilor de stat vor putea varia de la mărimea întreită la mărimea încincită a salariului mediu lunar în companie, în funcție de rezultatele economice înregistrate. Potrivit proiectului, salariile vor fi stabilite de Consiliile de administrare a instituțiilor sau a societății pe acțiuni. Pentru aprecierea rezultatelor activității întreprinderii se propun ca indicatori principali: volumul vînzărilor, venitul din vînzări și profitul net.

Documentul se referă și la șefii întreprinderilor de stat care au funcții de reglementare a pieței serviciilor, tarifelor și taxelor, eliberare a licențelor, certificatelor și permiselor. În cazul lor, retribuțiile vor rămîne constante de la an la an și nu vor depăși valoarea a trei salarii medii pe întreprindere.

Printre instituțiile vizate se numără Cadastru, Camera Înregistrării de Stat, Autoritatea Aeronautică Civilă și alte întreprinderi de stat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?