Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Șoferii de maxi-taxi cer majorarea de urgență a tarifelor (VIDEO)

16 apr. 2014,, 17:12   Societate
3818 1
Foto: noi.md
Transportatorii privați de pasageri au solicitat autorităților municipale să examineze în regim de urgență problema majorării tarifelor. În caz contrar, transportatorii amenință cu organizarea unor acțiuni de protest. „S-a creat o situația explozivă. Pe 16 martie șoferii au încercat să organizeze o grevă, însă noi, administratorii de rute, nu le-am permis acest lucru. Însă noi nu-i vom putea opri la nesfîrșit, deoarece ei sînt indignați și au toate motivele să fie așa”, a declarat directorul companiei „Autorapid”, Nicolae Seredneac.

„Șoferii mă tot întreabă, de ce din anul 2006, cînd ultima dată au fost modificate tarifele la călătoria cu microbuzele în capitală, toate prețurile s-au dublat – motorina s-a scumpit, piesele de schimb s-au scumpit, produsele alimentare s-au scumpit, iar noi muncim cu tarife vechi. Nu le-am putut răspunde la această întrebare”, a menționat administratorul.

Nicolae Seredneac a subliniat că tergiversarea examinării acestei chestiuni în Consiliul Municipal Chișinău are legătură nemijlocită cu interesele ascunse ale anumitor cercuri. Directorul companiei a menționat că administratorii de rute vor lua o decizie privind acțiunile de mai departe după sărbătorile de Paști.

Șoferii de maxi-taxi au tipărit și o carte, în care au expus tot „adevărul despre tarifele” la transportul public și au descris problema prin prisma opiniei conducătorilor de microbuze.

„Scopul nostru este de a explica pasagerilor situația reală cu tarifele, iar Consiliului Municipal Chișinău îi va fi mai ușor după asta să ia o decizie de majorare a tarifelor”, a menționat Seredneac, care a precizat că aceste cărți vor fi distribuite în chioșcuri și stațiile terminus de microbuze.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?