X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Rusia dispusă să cedeze Moldovei, în favoarea soluţionării problemei livrărilor de carne

16 apr. 2014,, 14:19   Economie
3469 1
Foto: noi.md
„Rusia este dispusă să majoreze importul de carne din Moldova”. Declarația aparține șefului „Rosselhoznadzor”-ului, Serghei Dankvert și a fost făcută la Moscova, în cadrul întrevederii cu ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare al Republicii Moldova, Vasile Bumacov, și directorul general al Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor, Ion Sula. Discuţiile s-au axat pe intensificarea conlucrării moldo-ruse în domeniul veterinar, fitosanitar şi cel al siguranţei alimentelor. Unul din subiectele de interes reciproc a vizat exportul producţiei moldoveneşti procesate din carne şi majorarea volumelor livrărilor de carne crudă/materie-primă în Federaţia Rusă, accentul fiind pus pe producţia provenită din Moldova. În acest sens, s-a convenit să fie semnat documentul propus de partea moldovenească.

În context, partea rusă și-a exprimat disponibilitatea de a majora importul de carne din Moldova. De asemenea, partea moldovenească a invitat experţii ruşi să inspecteze potențialii producători, exportatori de carne din Moldova în Federaţia Rusă, pentru creşterea volumelor de exporturi.

Anterior, Chișinăul i-a propus Moscovei să semneze un protocol care să reglementeze livrările de produse finite din carne din Moldova în Rusia. „Rosselhoznadzor” a impus, pe 8 aprilie, restricții temporare la importul de producție din carne din Moldova, din cauza că întreprinderea „Carne-Sud” a livrat pe piața rusă un lot de producție belgiană cu certificate veterinare moldovenești.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?