X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

În anul 2014 cifra de afaceri în sectorul de comunicaţii electronice în Moldova va ajunge la 6,7-6,8 mld. de lei

15 apr. 2014,, 16:05   Economie
3471 0
Foto: korzh.net
Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) prognozează că în anul 2014 cifra de afaceri în sectorul de comunicaţii electronice va creşte cu circa 2% şi va ajunge la 6,7-6,8 mld. de lei, transmite NOI.md.

Potrivit directorului ANRCETI, Grigore Varaniţa, această creştere va fi determinată, în mare parte, de majorarea veniturilor obţinute din vînzarea serviciilor de acces la Internet fix şi mobil (cu 15-20%) şi a serviciilor de difuzare şi retransmisie a programelor audiovizuale (cu 10%). Specialiştii ANRCETI consideră că volumul vînzărilor pe piaţa de telefonie mobilă se va menţine la nivelul anului 2013, iar vînzările pe piaţa de telefonie fixă vor continua să scadă (cu circa 4%).

Dinamica negativă a pieţei de telefonie fixă se înscrie în trendul global de stagnare a acestui tip de telefonie, trend cauzat de utilizarea de către abonaţii serviciului de telefonie fixă a altor servicii mai comode şi mai ieftine, precum ar fi: telefonia mobilă, aplicaţiile Skype, WhatsApp, Viber, etc. În acest context, Grigore Varaniţa a menţionat că încetinirea ritmului de creştere a veniturilor pe piaţa de telefonie mobilă, atestată în ultimii ani, este cauzată, pe de o parte, de intrarea acestei pieţe în faza de maturizare şi saturare, iar pe de altă parte, de utilizarea tot mai frecventă de către clienţi a serviciului voce prin dispozitive alternative (calculator, smartphone).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?