X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Vadim Abdraşitov: „Am avut norocul să lucrez cu un adevărat geniu!” (VIDEO)

15 apr. 2014,, 12:53   Showbiz
4726 0
Foto: noi.md
În calitate de oaspete al Clubului Internaţional de Presă „Format – A3”, regizorul rus Vadim Abdraşitov s-a plîns pe dispariţia spaţiului unic cinematografic, care altădată îi unea pe regizorii moldoveni şi ruşi, precum şi pe alţi cineaști din republicile-surori.

„Eu aparţin generaţiei, care a avut norocul să trăiască fără frontiere ‒ spune Vadim Abdraşitov. – Noi fierbeam în aceeaşi oală cinematografică, una comună. Totodată, au fost create şcoli de cinema destul de specifice: cinematografia poetică moldovenească, şcoala georgiană de film, noul val din Kazahstan, cinematografia documentară inedită din Kîrgîzstan, filmele din Ţările Baltice etc. Am fost la Chişinău cu peliculele mele, eram la curent cu ce se filma aici, ţineam legătura cu colegii mei moldoveni, cu atît mai mult cu cît cu mulţi dintre ei mă lega şi VGHIK-ul (Institutul Unional de Artă Cinematografică– n. trad.)”.

Vadim Abdraşitov a reuşit să lucreze cu o pleiadă întreagă de artişti, printre care au fost şi adevăraţi genii.

„Nu este secret că cu cît mai talentat este actorul, operatorul, designerul, cu cît e mai uşor şi mai interesant e să lucrezi cu ei ‒ a mărturisit Abdraşitov. – Am avut norocul să filmez actorii, care nu conteneau să mă uimească prin talentul lor de la Dumnezeu. Este vorba şi de Oleg Iankovski, şi de Marina Neelova, şi de Anatoli Soloniţîn, şi de Irina Kupcenko. Un geniu adevărat a fost Oleg Borisov – el este o apariţie inedită în cinematografie. Nu i-a fost deloc uşor să trăiască, deoarece era o stea mult prea strălucitoare, lumina vie a căreia le încurca altora. Şi chiar un asemenea geniu teatral ca Tovstonogov nu l-a putut înţelege pe Borisov, de aceea el a fost nevoit să plece din teatru”.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?