Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Volvo a creat un scaun de maşină gonflabil pentru copii

14 apr. 2014,, 17:58   Ştiri Auto
3292 0
Foto: volvo
Scaunele pentru copii sunt mari, greoaie şi dificil de montat. Din acest motiv, folosind tehnologii inovatoare, Volvo a proiectat un scaun gonflabil pentru copii, uşor de transportat, ce se poate instala în mai puţin de 40 secunde.Lawrence Abele, design manager la Centrul Volvo Monitoring şi Concepte din Los Angeles şi designerul din spatele scaunului, i-a avut în vedere pe cei doi copii ai săi când a conceput acest scaun: „Pentru mine, siguranţa copiilor este întotdeauna numărul unu şi când eram în străinătate cu doi copii mici a trebuit să mergem cu scaunele alea voluminoase prin aeroporturi şi taxiuri. Pentru mulţi, călătoria cu copii mici este o provocare; orice asistenţă care să simplifice viaţa părinţilor cu copii mici este un lucru mare”.

Conceptul de scaun gonflabil oferă şi noi oportunităţi, de exemplu bunicii şi prietenii care au grijă de copiii lor şi au nevoie de un scaun ultra-mobil. Este de asemenea foarte convenabil când călătorim cu taxiul, o maşină închiriată sau cu autobuzul, situaţii unde trebuie să te bazezi pe sistemele de siguranţă disponibile.

Scaunul are un sistem umflare inovativ, ce nu face zgomot şi este eficient în construcţia sa. Scaunul se umflă în mai puţin de 40 secunde cu pompa integrată. Greutatea totală este de mai puţin de 5 kg, jumătate din greutatea unui scaun obişnuit, şi este monitorizat constant prin bluetooth – deci poate fi umflat inclusiv de la distanţă. Scaunul este suficient de mic încânt să încapă într-un bagaj de week-end alături de alte necesităţi pentru copil.

Conceptul de scaun gonflabil se montează cu spatele către direcţia de mers, aceasta fiind cea mai sigură metodă de transport a copiilor. Gâtul unui copil este în creştere şi nu este suficient de puternic precum cel al unui adult. În cazul unui impact frontal, capul unui ocupant al scaunului montat cu faţa este aruncat către înainte, punând mare presiune pe gât. Prin urmare, copiii au nevoie de centuri speciale şi să călătorească stând cu spatele la direcţia de mers până la vârsta de cel puţin 3-4 ani.

Scaunul Volvo pentru copii este deocamdată în stadiu de concept, dar în viitorul apropiat ar putea fi disponibil pe piaţă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?