Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Renato Usatîi despre startul „pompos” al partidului său, despre adjunctul lui şi relaţiile cu Nicolae Andronic

14 apr. 2014,, 13:37   Politică
17030 31
Foto: noi.md
Ieri, a avut loc al IV-lea Congres al Partidului Popular Republican, în rezultatul căruia 248 de delegaţi din toată ţara au votat pentru schimbarea denumirii formaţiunii politice în „Partidul Nostru” şi alegerea lui Renato Usatîi în funcţia de preşedinte. Mai multe publicaţii deja i-au reproşat businessmanului excesul de fastuozitate a evenimentului, ce s-a desfăşurat la „Casa Sărbătorii”, amintind de faptul că este ajunul celei mai stricte săptămîni din Postul Mare.

„La congres nu a fost niciuni fel de mîncare, doar apă minerală ‒ a ţinut să infirme zvonurile Renato Usatîi pentru NOI.md. – Cînd s-a încheiat evenimentul propriu-zis, a avut loc conferinţa de presă, eu, ca orice om normal am hotărît să hrănesc oamenii, pentru că mulţi dintre ei au venit la Chişinău din raioane îndepărtate şi s-au aflat în drum peste 3 ore. Nu este nimic deosebit în asta, cu atît mai mult cu cît meniul a fost de post, niciun fel de caviar roşu şi negru, cum au scris mulţi”.

Renato Usatîi respinge categoric informaţia apărută pe internet, potrivit căreia el i-ar fi plătit 20 de mii de euro lui Nicolae Andronic pentru „procurarea” Partidului Popular Republican.

„Sînt pure invenţii ‒ afirmă Usatîi. – Andronic a plecat din postul de preşedinte al partidului din proprie iniţiativă şi nu a pus nicio condiţie de genul: ia oamenii mei pe liste, alege-mă preşedinte de onoare etc. Andronic a rămas membru de partid, dar nu pretinde la vreo funcţie”.

Deocamdată, în „Partidul Nostru” a lui Renato Usatîi a fost făcut public doar numele vicepreşedintelui.

„Igor Şeremet a fost numit în această funcţie. Este omul, care a lucrat mulţi ani în sistemul juridic din Moldova. Este un foarte bun jurist, avocat şi profesor la Universitatea de Stat”, a mai adăugat pentru NOI.md Renato Usatîi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?