X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Rusia a anunțat intenția de a instala o bază pe Lună

12 apr. 2014,, 14:25   Ştiinţă şi IT
6768 11
Foto: zn.ua
Dmitri Rogozin, viceprim-ministru rus, responsabil de industria de apărare și aerospațială, a declarat despre planurile Rusiei de a instala o bază pe Lună.

În viitor, Roskosmos intenționează să valorifice singurul satelit al Pămîntului, desfășurînd o bază cu echipaj uman. Tot acolo rușii intenționează să plaseze poligoane pentru acumularea și transferul de energie la distanță.

În prezent inginerii ruși lucrează la crearea unei rachete purtătoare de mare capacitate (circa 80 de tone).

"Luna nu este un punct intermediar pe traseu, este un scop auto-suficient. Nu cred că este oportun de a efectua 10-20 de zboruri pe Lună, iar apoi, părăsind totul să zbori pe Marte sau asteroizi. Acest proces are un început, dar nu are sfîrșit: avem de gînd să venim pe Lună pentru totdeauna", - a spus Rogozin.

Amintim că NASA dezvoltă un proiect similar, dar cu obiective globale. Agenția spațială americană lucrează asupra proiectului Mars One, în cadrul căruia pe planeta Marte va fi trimis un grup de 8 persoane, care va crea o bază de lucru, unde vor trăi și lucra oameni. La fiecare patru ani, pe Marte vor fi trimise cîte 2 persoane. Astfel, pe această planetă se va forma prima așezare umană. Lansarea primului grup este programată pentru 2022.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?