Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Expert despre solicitarea neașteptată a PCRM-ului

11 apr. 2014,, 15:58   Politică
6274 5
Foto: ipn.md
Propunerea comuniștilor de a invita reprezentanții Federației Ruse la negocierile pe marginea revizuirii Acordului de asociere cu UE constituie o mișcare politică făcută cu scopul de a cîștiga puncte electorale. De această părere este analistul politic Ion Tăbîrță, care a fost solicitat de NOI.md să comenteze propunerea înaintată ieri în Parlament, privind revizuirea textului Acordului de asociere cu UE.

În opinia expertului, prin asemenea inițiative deputații comuniști încearcă să obțină dividende politice, exploatînd nostalgia sovietică a unei părți a populației.

„Mesajul comuniștilor în problema crizei din Ucraina este identic cu cel pe care îl promovează Moscova. Cam același limbaj folosește PCRM la noi. Ei mizează pe mentalitatea moldovenească de tip sovietic. Vedem că intervenția lui Putin în Crimeea a contribuit la creșterea ratingului acestuia și comuniștii mizează tot pe nostalgia persoanelor, exploatînd trecutul sovietic”, a explicat Tăbîrță.

Potrivit spuselor politologului, comuniștii sînt conștienți de faptul că multe dintre inițiativele înaintate nu vor fi susținute în Parlament, dar cu toate acestea, insistă pe anumite subiecte, cum ar fi demiterea Guvernului Leancă, pentru a acumula teme în campania electorală.

„Este practic campanie electorală, iar ei încearcă să acumuleze teme de discuții pentru discreditarea Coaliției și, în același timp, puncte politice”, a remarcat Ion Tăbîrță.

Precizăm că deputatul comunist Sergiu Stati a cerut, în cadrul ședinței de ieri a Parlamentului, organizarea unor noi negocieri pe marginea Acordului de asociere cu UE, la care să participe pe lîngă Chișinău și UE, Federația Rusă și Tiraspolul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?