X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

O "republică populară " ar putea fi proclamată la Lugansk

10 apr. 2014,, 12:30   Externe
5860 5
Foto : segodnya.ua
În Lugansk activiștii pro-ruși care au ocupat sediul regional al SBU (Serviciul ucrainean de securitate) și au pus corturi, întenționează să proclame o "republică populară" după exemplul Harkovului și Donețkului.

Potrivit unuia dintre liderii susținătorilor federalizării Ucrainei, membrul guvernului auto-proclamat al republicii populare Donețk, Serghei Țîplakov, probabil deja azi la Lugansk va fi proclamată republica populară. Activiștii din Donețk se află în contact permanent cu Lugansk.

Republica populară Harkov și republica populară Donețk au fost proclamate la 7 aprilie. Pînă la 11 mai în regiune se dorește organizarea referendumului, care va confirma independența republicii populare și va examina alipirea la Federația Rusă.

Anterior s-a anunțat că în orașul Lugansk au intart TAB-urile. Vehiculele blindate au fost observate pe 8 aprilie, seara. Poliția din Lugansk, a confirmat informațiile cu privire la tehnica militară.

Ministrul de Interne Arsen Avakov a promis ieri că situația din estul Ucrainei va fi rezolvată în 48 de ore. Potrivit lui Avakov, Ministerul Afacerilor Interne în termen de două zile poate opri acțiunile din Harkov, Donețk și Lugansk fie prin negociere, fie prin aplicarea forței.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?