Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Comuniștii avertizează despre consecințele semnării Acordului de asociere

10 apr. 2014,, 11:46   Politică
6367 6
Foto: noi.md
Fracțiunea Partidului Comuniștilor a propus astăzi, în plenul Parlamentului, revizuirea textului Acordului de asociere cu UE și organizarea unor noi negocieri în acest sens cu participarea reprezentanților Chișinăului, Tiraspolului, Federației Ruse și Uniunii Europene.

Propunerea a fost înaintată de către deputatul comunist Sergiu Stati, care a precizat că angajamentele pe care urmează să și le asume Republica Moldova în raport cu UE vor avea consecințe grave asupra societății.

„PCRM propune începerea neîntîrziată a consultărilor cu experții din PCRM, în vederea revizuirii textului Acordului de asociere și aducerii acestuia în concordanță cu interesele reale ale statului. Solicităm și implicarea Tiraspolului în revizuirea Acordului. Cerem organizarea unor noi runde de negocieri cu UE în vederea revederii angajamentelor Moldovei la capitolul securității regionale, în baza principiului de neutralitate a Moldovei și angajamentelor social-economice, care vor afecta grav populația”, a menționat Stati.

Totodată, deputatul a avertizat guvernarea în legătură cu posibilitatea repetării scenariului din Ucraina, odată cu semnarea Acordului de asociere cu UE. Argumentele comuniștilor nu i-au convins însă pe deputații majorității parlamentare, care au respins inițiativa.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?