Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Expert despre neajunsurile Coaliției, în contextul amenințărilor din partea Rusiei

8 apr. 2014,, 12:12   Politică
4782 5
Foto: tribuna.md
Autoritățile de la Chișinău trebuie să adopte o poziție nouă în raport cu Federația Rusă, racordată la poziția statelor occidentale. De această părere este analistul politic Petru Bogatu, care a precizat în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă că liderii politici de la Chișinău trebuie să țină cont de noile realități geopolitice din regiune și să ia atitudine.

„Desigur că de una singură Republica Moldova nu poate să se apere, de aceea, trebuie în totalitate să se ralieze poziţiei occidentale şi să caute în fond posibilităţi pentru o reacţie rapidă în cazul unui atac. Statutul de neutralitate, de exemplu, şi-a dovedit ineficienţa. Din contra, evenimentele din Ucraina demonstrează că pretinsa neutralitate face orice ţară din fostul bloc sovietic vulnerabilă în faţa unei eventuale agresiuni ruse, de aceea poate am avea nevoie de asigurări, de tratate bilaterale, pentru a ne proteja ţara”, a remarcat Bogatu.

În opinia analistului, coaliției de guvernare îi lipsește voința politică și hotărîrea de acționa coerent în contextul crizei din Ucraina și a impactului pe care îl poate avea aceasta asupra Moldovei. Bogatu se arată convins că nici instituțiile statului nu-și fac datoria la capitolul asigurării securității interne.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?