Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Sportivii moldoveni au cîştigat campionatul european „Voievod-2014 (VIDEO)

7 apr. 2014,, 13:10   Sport
6561 0
Foto: noi.md
În acest weekend, la Chişinău s-a desfăşurat Campionatul European de Arte Marţiale „Voievod-2014”. Sportivii moldoveni au obţinut locul întîi. Locul doi l-a ocupat echipa din Azerbaidjan, iar locul trei – cea din Ucraina.

Luptele au avut loc simultan pe două covoare, pe acelaşi ring. La campionat s-au înregistrat multe traume şi chiar fracturi.

„Ne-am pregătit de acest eveniment foarte mult în ultima jumătate de an. Mai ales că din naţionala Moldovei fac parte cei mai puternici sportivi din toate colţurile ţării, inclusiv din Transnistria. Pentru noi acesta este o sărbătoare, un prilej de a ne împărtăşi şi de a acumula experienţă pentru campionatele mondiale”, a subliniat preşedintele federaţiei „Voievod”, Nicolae Pascaru.

Cîştigătorii şi premianţii campionatului s-au ales cu medalii, diplome, iar echipele învingătorilor şi premianţilor – cu cupe.

Conform tradiţiei, în cadrul festivalului a avut loc ceremonia de înmînare a copiei sabiei lui Ştefan cel Mare. De aceasta s-a învrednicit cunoscutul colecţionar Petru Costin. Potrivit organizatorilor campionatului, distincţia a fost acordată în semn de recunoştinţă pentru promovarea valorilor şi tradiţiilor naţionale.

„Pentru mine este o distincţie foarte înaltă, pentru că aceasta e copia celei mai importante relicve a ţării – sabia lui Ştefan cel Mare. Participînd la mai multe expoziţii internaţionale şi naţionale, eu mi-am dorit întotdeauna să prezint la expoziţiile mele această sabie. Cred că acest cadou acum va fi expus la toate expoziţiile, începînd cu Moldova şi terminînd cu expoziţiile de peste ocean,” a declarat Costin.

Aflat la cea de-a treia ediţie, Campionatul European de Arte Marţiale „Voievod-2014” a adunat peste 300 de participanţi din 7 ţări. Printre aceştia au fost sportivi din Rusia, Ucraina, Azerbaidjan şi România.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?