Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Chişinăuienii îşi vor putea verifica nivelul de cunoaştere a limbii ruse (FOTO)

7 apr. 2014,, 08:30   Societate
5811 0
Foto : aif.ru
La Chişinău, din nou va fi organizată acţiunea „Dictare totală”. Pe 12 aprilie, la ora 14.00, toţi doritorii îşi vor putea verifica cunoştinţele de limbă rusă la Centrul Rus de Știinţă şi Cultură. Aceștia urmează să se înregistreze expediind un mesaj la adresa totaldict.md@mail.ru, indicînd numele, prenumele, telefonul, data naşterii şi domeniul de activitate.

Organizatorii speră că în acest an numărul doritorilor de a participa la dictare, de a-şi verifica nivelul de cunoaştere a limbii ruse şi de a se afla în compania unor oameni interesanţi va spori.

De data aceasta, textul pentru dictare va fi preluat de la autorul romanului „Geograful care a băut globul” («Географ глобус пропил»), Alexei Ivanov. Potrivit regulilor stabilite, textul pentru „Dictarea totală” va fi împărţit în trei părţi. Prima parte va fi scrisă de participanţii din Orientul Îndepărtat, Siberia de Est şi ţările din acest fus orar. Partea a doua le va reveni celor din Ural şi Siberia de Vest. Partea a treia va fi dictată în zona europeană a Rusiei şi Europa, iar cel mai tîrziu vor scrie dictarea cei din America – tot partea a treia.

Anul trecut „Dictarea totală” a fost organizată pentru prima dată la Chişinău. Peste 200 de persoane – aproape de două ori mai mult decît se aşteptau organizatorii – au venit să susţină acţiunea şi să-şi verifice cunoştinţele în gramatica rusă.

La acţiunea de verificare a cunoașterii limbii ruse vor participa locuitori din 350 de oraşe din 45 de ţări ale lumii. Potrivit estimărilor organizatorilor, dictarea va fi scrisă de peste 50 de mii de oameni.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?