Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Ministrul finlandez de externe: Implementarea Acordului de asociere presupune multă muncă, însă beneficiile vor fi evidente

4 apr. 2014,, 10:18   Societate
3001 0
Foto: facebook/ MAEIE
Implementarea Acordului de asociere cu UE presupune multă muncă, însă beneficiile vor fi evidente. Prevederile acordului vor consolida democraţia, economia şi legislaţia Republicii Moldova. Declarațiile au fost făcute joi de ministrul Afacerilor Externe al Finlandei, Erkki Tuomioja, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute împreună cu ministrul moldovean de externe, vicepremierul Natalia Gherman.

Potrivit agenţiei "Infotag", ministrul finlandez de externe susţine că Uniunea Europeană manifestă deschidere pentru orice ţară care doreşte să se alieze standardelor europene şi să adere la comunitate.

"Important este ca locuitorii ţării să-şi dorească acest lucru, iar autorităţile să depună eforturi pentru a moderniza ţara şi a continua reformele", a declarat oficialul.

Întrebat despre posibilitatea menţinerii statutului de neutralitate al Republicii Moldova în contextul integrării europene, Erkki Tuomioja a precizat că fiecare ţară este în drept să decidă să adere sau nu la NATO.

Ministrul Natalia Gherman a precizat că în cadrul întrevederii cu omologul său finlandez au fost discutate subiecte ce ţin de intensificarea relaţiilor bilaterale şi economice, cooperarea în sfera energetică şi organizarea în viitorul apropiat a unui for al oamenilor de afaceri în Finlanda, susţinut de o organizaţie finlandeză care promovează investiţiile finlandeze în economiile altor state.

"Noi, de asemenea, avem nevoie de investiţii. Compania Telia Sonera, care dezvoltă compania Moldcell în Moldova, este un exemplu de succes al investiţiilor suedeze şi finlandeze în ţara noastră. Sperăm că valoarea investiţiilor finlandeze în Moldova va spori", a spus Gherman.

Ministrul a opinat că Finlanda susţine oferirea perspectivei europene Republicii Moldova şi pledează pentru menţinerea independenţei şi integrităţii ei teritoriale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?