X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Un grup de preoți trage un semnal de alarmă în legătură cu o problemă a societății (VIDEO)

1 apr. 2014,, 16:30   Societate
4181 1
Foto: noi.md
Un grup de preoți atenționează asupra faptului că tot mai mulți moldoveni își pierd încrederea în Biserică, iar acest lucru are consecințe grave asupra întregii societăți.

Potrivit membrilor grupului de inițiativă a mișcării pentru trezvia credinței ortodoxe, societatea moldovenească se confruntă cu mai multe probleme grave la ora actuală.

„Toți ne întîlnim cu urmările lepădării de credință, dar nu toți le conștientizăm. Dacă creștinii din țara asta ar asculta de Dumnezeu, prin glasul sănătos al Bisericii, atunci nu am avea atîta dezastru în țara noastră”, a spus preotul Serghei, din raionul Nisporeni.

Grupul de inițiativă condamnă comportamentul inadecvat al unor clerici din Republica Moldova, dar și atitudinea neserioasă a acestora. Potrivit preotului Serghei, mulți creștini ortodocși își pierd credința în Dumnezeu anume din această cauză.

„Un cler slujitor trebuie să aibă o ținută corespunzătoare, să-și îndeplinească funcția lui în cadrul slujbei bisericești, trebuie să aibă o ținută morală, or, rețelele sociale sînt pline de cazuri care umbresc credința ortodoxă: preoți alcoolici, curvari, care iubesc luxul – toate acestea umbresc grav credința ortodoxă”, a spus preotul Serghei.

Clericul afirmă că a pus în discuție problemele în cauză în cadrul unei întrevederi cu mitropolitul Vladimir, dar fără rezultate. Totodată, grupul de preoți a înaintat mai multe propuneri pentru soluționarea problemei.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?