X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Antreprenor: Putin i-a apărat pe ruși în Crimeea. Timofti, apără-i pe cetățenii Moldovei în Transnistria!

20 mar. 2014,, 14:08   Societate
5538 8
Foto: ziuaveche.ro
„Guvernul Moldovei se străduie să țină cont de cerințele autorităților nerecunoscutei RMN înaintate în cadrul întrevederilor și negocierilor. Însă există dubii serioase că negociatorii moldoveni sînt la fel de insistenți în apărarea drepturilor cetățenilor săi care locuiesc pe malul stîng al Nistrului”, a declarat, intervievat de NOI.md, conducătorul gospodăriei agricole „Agro-Tiras” din satul Molovata Nouă, Dubăsari, Ștefan Driga.

Interlocutorul salută decizia Guvernului Moldovei de a anula taxele vamale și de mediu pentru agenții economici din Transnistria, însă nu înțelege de ce Chișinăul nu cere autorităților nerecunoscutei republici să nu creeze bariere întreprinzătorilor moldoveni de pe malul stîng al Nistrului.

„După traseul Rîbnița – Tiraspol se află 400 de hectare de teren arabil care ne aparține. Deja au fost însămînțate 180 ha cu grîu de toamnă și 60 ha cu orz. Restul terenului era alocat pentru floarea soarelui. Însă zilele trecute, conducerea raionului Dubăsari ne-a interzis să prelucrăm aceste terenuri, amenințîndu-ne că ne va deposeda de tehnică. În medie, anual noi vindem producție în valoare de 9 milioane de lei, din care două treimi le obținem anume de pe terenul situat după traseu. Ce să le spun acum oamenilor, cetățenilor Moldovei care mi-au încredințat terenurile lor?”, s-a întrebat Stepan Driga.

„Înțeleg că Moldova nu are suficiente forțe și posibilități pentru a proteja drepturile cetățenilor săi care locuiesc pe malul stîng al Nistrului. În niciun caz nu mă refer la o soluție în forță, or, războiul civil din anul 1992 nu trebuie să se repete. Însă chiar nu se poate ajunge la un numitor comun pe marginea problemelor elementare? Nu putem sau nu dorim? Sau și una, și alta?”, a adăugat fermierul.

„Urmărind declarațiile pompoase ale demnitarilor de rang înalt ai țării despre succesele obținute pe calea dezvoltării europene, îți vine să-i rogi să coboare pe pămînt și să ne ajute și nouă, celor care au păstrat credință Republicii Moldova”, a conchis Driga.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?