X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Suedia a implementat în Moldova proiecte în valoare de 36 de milioane de euro

19 mar. 2014,, 13:40   Economie
4881 4
Foto: riksdagen.se
În cadrul Strategiei de cooperare pentru 2011-2014, Suedia a implementat în Moldova proiecte în valoare de circa 36 de milioane de euro, relatează NOI.md.

Despre aceasta a comunicat preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman, în cadrul întrevederii cu omologul său suedez, Per Westerberg, exprimînd mulţumiri părţii suedeze. Totodată, Igor Corman a solicitat ca ţara noastră să fie inclusă în continuare în lista priorităţilor pentru asistenţă suedeză în cadrul noii strategii pentru ţările din Europa de Sud-Est pentru perioada 2014-2020.

Igor Corman şi Per Westerberg au examinat posibilitatea diversificării cooperării bilaterale moldo-suedeze şi a proiectelor de fortificare a democraţiei în Moldova, implementate cu susţinerea Suediei. Igor Corman a remarcat evoluţia ascendentă a dialogului moldo-suedez, inclusiv la nivelul relaţiilor interparlamentare şi a mulţumit pentru sprijinul constant de care beneficiază ţara noastră din partea Suediei în procesul de integrare europeană.

În cadrul întrevederii a fost menţionat că pe 13 şi 14 mai, la Chişinău va avea loc Summitul preşedinţilor de parlament ai Ţărilor Nordic-Baltice, la care vor participa spicherii parlamentelor din Suedia, Letonia, Estonia, Lituania, Danemarca, Finlanda, Norvegia, Islanda şi Moldova. Evenimentul este organizat în premieră în Republica Moldova şi reprezintă un semnal de sprijin şi solidaritate pentru parcursul european al ţării noastre.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?