X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Sondaj: Francezii și germanii nu vor să vadă Ucraina în UE

17 mar. 2014,, 01:32   Externe
8852 10
Foto: pravda-tv.ru
Institutul francez de Opinie Publică (Institut français d'opinion publique - IFOP), la comanda ziarului francez Le Figaro a efectuat un sondaj în rîndul cetățenilor din Franța și Germania pentru a clarifica atitudinea locuitorilor din două cele mai mari țări europene față de perspectiva aderării Ucrainei la UE.

Potrivit publicației "Vzgliad", rezultatele sondajului au relevat că marea majoritate a germanilor și francezilor au o atitudine sceptică față de ideea de integrare a Ucrainei în spațiul european comun și față de perspectiva acordării de asistența financiară Kievului.

Ideea aderării Ucrainei la UE este respinsă de 71% dintre francezi și numai 29% au o atitudine favorabilă față de aceasta. În plus, 64% dintre respondenții din Franța nu vor ca țara lor să ajute economia ucraineană aflată la un pas de faliment. Pentru sprijinul financiar s-au pronunțat 36% dintre respondenți.

În Germania, în favoarea susținerii economice a Kievului s-au pronunțat 43% dintre respondenți, împotrivă - 57 %. În Germania integrarea europeană a Ucrainei este aprobată de 38 % din respondenți, iar 62 % s-au pronunțat împotrivă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?