Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

Cine vrea să distrugă ferma de cai de la Ceadîr-Lunga?

5 mar. 2014,, 09:00   Societate
8074 0
Foto: noi.md
Unica întreprindere de creștere a cailor de rasă din ţară «AT-Prolin» a fost lipsită de finanţarea de stat și a fost scoasă la vînzare.

Directorul Constantin Cheleş este sigur că toate acestea nu sînt întîmplătoare, iar autoritățile fac tot posibilul pentru ca această fermă de cai, unică în felul ei, să-şi înceteze activitatea și să fie vîndută la un preţ de nimic.

"Pentru necesităţile fermei de cai Guvernul Republicii Moldova alocă anual 750 de mii de lei. Deși aceşti bani acoperă cu greu cheltuielile de întreţinere, anul trecut, Ministerul Finanțelor nu a transferat fermei de cai acei 70 000 de lei care se cuveneau pentru luna decembrie. Anul acesta statul nu a alocat nici un leu pentru întreţinerea fermei de cai", spune Constantin Cheleş.

Astăzi Cheleş este nevoit să cumpere furaje pentru caii lui de rasa Orlov pe datorie. Personalul fermei de cai care nu şi-a ridicat salariile de patru luni şi refuză să iasă la lucru.

"Eu am obosit deja să le explic tuturor că avem nevoie de bani în fiecare zi, şi nu atunci cînd ni se vor da. Am fost deja peste tot: la Ministerul Agriculturii mi se spune că ordinele de plată au fost trimise, iar Ministerul Finanțelor aşa şi nu a achitat suma de bani. Adică, cele două ministere nu se pot clarifica între ele, iar noi sîntem nevoiţi să suferim", a povestit directorul fermei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?