X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Plăcuţe de înmatriculare „galbene” ‒ un tribut modei europene sau o condiţie dictată de securitate?

4 mar. 2014,, 14:06   Societate
16148 4
Foto : actualitati.md
De pe data de 1 martie a acestui an toți agenții economici din domeniul transportului de pasageri vor fi obligaţi să-şi doteze vehiculele cu plăcuţe de înmatriculare speciale, de culoare galbenă. Înlocuirea plăcuţelor vechi cu cele noi va putea fi făcută pe parcursul a șase luni și-l va costa pe fiecare proprietar al unităţii de transport 340 de lei.

"Plăcuţele de înmatriculare galbene nu sînt introduse de dragul modei, ci ca fiind o măsură eficientă, ce va influenţa pozitiv nivelul siguranței traficului rutier, a povestit portalului NOI.md fostul șef al Poliției Rutiere, Dr. în ştiinţe Serghei Armașu. ‒ Orice persoană va ști că atunci cînd vehiculul cu care vrea să se deplaseze are o plăcuţă de înmatriculare de culoare galbenă, atunci acesta ţine de domeniul transportului de pasageri: fie că e vorba de autobuze, de "microbuze" sau taxi-uri, prin urmare ele transportă legal pasagerii. Respectiv, transportatorul are autorizație, licență, este dotat cu un sistem de securitate special etc. Introducerea noului sistem al plăcuțelor de înmatriculare va contribui la identificarea conducătorilor auto care lucrează ilegal în acest domeniu".

Conform legislaţiei, toate mijloacele de transport cu numere galbene va trebui să fie supuse verificărilor tehnice nu o dată, ci de două ori pe an, ceea ce va spori în mod semnificativ nivelul de fiabilitate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?