X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Vitalie Marinuța a dezvăluit MOTIVUL demisiei sale

28 feb. 2014,, 13:10   Politică
6577 3
Foto: noi.md
Vitalie Marinuța, care ieri și-a depus cererea de demisie, a organizat astăzi o conferință de presă în care a dezvăluit motivul acestei acțiuni. Potrivit lui, decizia luată ieri este consecința unor divergențe de opinii cu șeful statului, Nicolae Timofti, privind dezvoltarea și reformarea sistemului național de securitate. De asemenea, ministrul a spus că Ministerului Apărării i s-a impus să stopeze unele reforme, lucru care l-ar fi nemulțumit.

„Republica Moldova a ales parcursul european, iar în ţările europene, acolo unde vrem să ajungem, forţele armate sînt sub control civil. Astăzi mi se cere să stopez reformele importante în domeniul apărării şi Ministerului Apărării — să asigur mai multe împuterniciri comandantului Armatei Naţionale, iar acest lucru mi se pare incorect şi contravine viziunilor mele de dezvoltare şi control democratic al structurilor militare.”, a spus Marinuța.

Pe 27 februarie, în timpul ședinței Colegiului Ministerului Apărării, ministrul Vitalie Marinuța și-a anunțat demisia din funcție, după ce președintele Nicolae Timofti, prezent și el la eveniment, a formulat anumite critici la adresa conducerii Armatei Naționale, dar și a ministerului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?