Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ostalep: Multiplele vizite ale funcționarilor străini înseamnă „a arunca praf în ochi” pe banii noștri

27 feb. 2014,, 14:45   Politică
5003 5
Foto : noi.md
„Multiplele vizite din ultimul timp în Moldova a funcționarilor străini nu reprezintă nimic altceva decît o pierdere inutilă de timp, cheltuieli din partea contribuabililor, distragerea aparatului guvernamental și a forțelor de ordine de la activitatea de bază, crearea de incomodități chișinăuienilor din cauza restricționării circulației pe unele străzi. Și toate acestea pentru a face PR politic conducerii de vîrf”, a declarat pentru NOI.md directorul de Studii Diplomatice, Politice și Securitate, Valeriu Ostalep.

Potrivit interlocutorului, vizitele funcționarilor străini de rang înalt nu aduc practic niciun folos țării noastre. „Însă aceste vizite implică funcționari de protocol, cheltuieli. Vizitarea beciurilor de la Cricova, cu degustarea obligatorie a vinurilor și oferirea în dar a unor vinuri scumpe de colecție la fel costă mult”.

„Funcționarii străini de diferite ranguri rostesc cu înflăcărare discursuri în susținerea aspirațiilor europene ale poporului Moldovei. De menționat, că e vorba de susținere morală, nu și materială. Trebuie de atras atenția și asupra faptului că și acum zece ani, și douăzeci de ani în urmă funcționari de același rang și din aceleași țări, însă sub alte nume, ofereau, de asemenea, susținere republicii noastre. Am început oare să trăim mai bine? Ne rezolvă aceste vizite problemele? Nu, de aceea, vizitele și discursurile lor nu costă nimic”, a conchis Ostalep.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?