X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Partidul Comuniştilor consideră că UE şi SUA se fac vinovate de evenimentele din Ucraina

26 feb. 2014,, 15:25   Politică
3991 2
Foto : zn.ua
"Acapararea forţată a puterii din Ucraina a fost posibilă doar imixtiunii brute şi deschise a UE şi SUA în conflictul civil", consideră Partidul Comuniştilor din Moldova. Poziţia acesteia vizavi de evenimentele din Ucraina a fost aprobată miercuri, în cadrul şedinţei extraordinare a executivului politic al CC al PCRM.

În documentul citat de agenţia "Infotag" se accentuează că "anume UE şi SUA au facilitat faptul ca în viaţa de zi cu zi a cetăţenilor ucraineni să exceleze doar cele mai rele alternative ale guvernării precedente".

PCRM a solicitat ca "toate forţele politice din Moldova, care într-un mod sau altul monitorizează situaţia din Ucraina şi o pot influenţa, să faciliteze contracararea ciocnirilor civile, violenţei, jafurilor şi urmăririi politice a membrilor opoziţiei din această ţară".

"Considerăm că ulterioara provocare a conflictului, ulterioara facilitare a politicii actualilor guvernanţi de la Kiev creează un pericol pentru integritatea teritorială a unuia dintre cele mai mari state din Europa, iar împreună cu aceasta, forţele sus-menţionate sunt în stare să genereze o catastrofă de proporţii, victimele căreia vor deveni un popor de peste 40 de milioane de oameni", se spune în document. Autorii acestuia sînt convinşi că în situaţia actuală "opinia consolidată a comunităţii internaţionale trebuie să fie de partea păstrării unităţii teritoriale a Ucrainei".

Partidul Comuniştilor pledează pentru "dreptul suveran al poporului Ucrainei de a-şi decide soarta şi de a stabili viitorul propriului stat – fără presiuni directe, şantaj şi imixtiuni". Partidul a îndemnat toate forţele progresiste "să condamne manifestarea violenţei, urii naţionale şi politice din Ucraina, să stopeze încălcarea normelor dreptului internaţional faţă de această ţară". PCRM şi-a exprimat solidaritatea cu poporul multinaţional al Ucrainei şi credinţa în faptul că "pacea şi prosperitatea vor reveni pe pămîntul frăţesc".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?