X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

În Moldova a fost constituit Consiliul obștesc pentru pregătirea manifestațiilor dedicate aniversării a 70-a a Victoriei (VIDEO)

17 feb. 2014,, 16:30   Societate
4543 0
Foto: noi.md
În Republica Moldova și-a început activitatea Consiliul obștesc pentru pregătirea manifestațiilor dedicate serbării pe 9 mai a Zilei Victoriei, marcarea a 70 de ani de la eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă și celebrarea celei de-a 70-a aniversări a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Din Consiliu fac parte peste 40 de organizații obștești. Scopul principal al Consiliului constă în elaborarea și coordonarea planului de acțiuni dedicat marcării Zilei Victoriei în Moldova. Potrivit inițiatorilor proiectului, acțiunile vor fi coordonate cu Comitetul organizatoric din Rusia „Pobeda”.

Astăzi a avut loc prima ședința a Consiliului, în cadrul căreia a fost aleasă conducerea organizației. Astfel, președinte al Consiliului a devenit liderul Mișcării „Patria – Uniunea Eurasiatică”, Igor Tulanțev, iar în calitate de adjuncți au fost desemnați președintele Uniunii Veteranilor, Ala Mironic, președintele Comunității Ruse din Moldova, Ludmila Lașcenova, și fostul ambasador al Moldovei în România, Emil Ciobu.

În cadrul ședinței s-a propus elaborarea unor programe speciale pentru tineret și veterani. Potrivit lui Tuleanțev, consilii similare vor fi constituite și la nivel raional.

În acest an, de Ziua Victoriei sînt planificate peste 70 de manifestații. Primele acțiuni sînt programate pentru 23 februarie.

Ideea constituirii Consiliului obștesc aparține organizației obștești „Patria – Uniunea Eurasiatică”.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?