X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

China va renunța la bani în numerar și carduri bancare

17 feb. 2014,, 02:11   Economie
6259 0
Foto: asianews.it
În China este în plină desfășurare crearea unui sistem care va înlocui cardurile bancare și banii în numerar, scrie ziarul China Daily.

"Acum testăm platforma care va reuni sistemele tradiționale de plată și cele NFC (Near Field Communication) ", - afirmă directorul adjunct al Băncii Populare (Banca Centrală) din China, Li Dunzhun. Potrivit acestuia, proiectul este încă în stadiu experimental. În proiect participă China Construction Bank, banca de investiții China CITIC Bank, China Everbright Bank, sistemul de plată China UnionPay și cel mai mare operator de telefonie mobilă, China Mobile.

"În secolul XXI sistemul financiar parcurge etapă de standardizare, care necesită crearea unui sistem unificat de plată. Acest lucru va simplifica nu numai transferul de fonduri, dar va impulsiona dezvoltarea în continuare a economiei chineze", - a spus Lee Dunzhun. Potrivit lui, în caz de succes cetățenii nu vor mai avea nevoie de numerar și carduri de credit.

Cu toate acestea, implementarea unui astfel de sistem va necesita timp, a spus el. " Principalii factori care împiedică punerea în aplicare a noului sistem sînt lipsa de conștientizare a populației cu privire la avantajele ei și utilizarea limitată a tehnologiei NFC (Near Field Communication) pe dispozitive mobile", - a declarat directorul adjunct al Băncii Populare a Chinei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?