Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Guvernul Republicii Moldova va revizui accizele pentru mașinile de lux

13 feb. 2014,, 13:15   Economie
4321 3
Foto: gov.md
Guvernul Republicii Moldova planifică să introducă săptămîna viitoare modificări în politica bugetar-fiscală pentru anul 2014 și să revizuiască accizele pentru maşinile din clasa Lux, comunică NOI.md.

Despre aceasta a anunțat prim-ministrul Iurie Leancă, menționînd că este vorba de o revizuire a dispozițiilor, pe marginea cărora în Guvern şi în Parlament au apărut nu numai divergenţe, ci şi probleme, citînd ca exemplu problema reducerii accizelor pentru așa-numitele mașini de lux.

Potrivit premierului, săptămîna viitoare, în baza analizei efectuate, a fost planificată revizuirea acestora, dar și a altor elemente ale politicii fiscale pentru 2014. Iurie Leancă a spus că aceste chestiuni au fost discutate în cadrul unei reuniuni comune a Parlamentului și Guvernului și a fost adoptată o abordare comună, fiind necesară revizuirea documentului, analiza lui suplimentară și precizarea unui şir de elemente ale acestuia.

Anterior, deputaţii din Partidul Liberal au înaintat un recurs la Curtea Constituțională, referitor la decizia Parlamentului de a reduce accizele la maşinile de lux, de la 3 pînă la 2 euro pe 1 cm cub, din cauză că modificările au fost incluse fără avizul pozitiv al Guvernului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?