Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Sistemul bancar din Moldova are un nou lider ©

10 feb. 2014,, 15:30   Economie
6451 0
Agenția de Consultanță Investițională EVM Consulting a elaborat un nou clasament al eficienței bancare. Pe prima poziție se situează BC Moldindconbank SA, urmată de BC Moldova Agroindbank SA și BC Victoriabank SA.

Autorii clasamentului menționează că BC Moldindconbank SA deține poziția de lider și încadrul sub-clasamentelor ROS (eficiența activității operaționale) și ROE (rentabilitatea financiară).

Înpremieră, BC Moldova Agroindbank SA s-a plasat în premieră pe poziția secundă a clasamentului anual al eficienței bancare. În perioada anilor 2004 – 2012 banca respectivă s-a plasat doar pe prima treaptă în acest clasament. BC Moldova Agroindbank SA deține primele poziții în sub-clasamentele Venituri totale și Venit net.
BC Victoriabank SA este poziționată ferm pe poziţia a treia în topul eficienţei bancare din Moldova. De data aceasta (anul 2013) banca respectivă nu a reușit să dețină poziția de lider în niciunul din sub-clasamentele menționate mai sus.

În grupul băncilor de mijloc conform Clasamentului eficienței bancare s-au înregistrat cinci permutări comparativ cu situația din cadrul clasamentului elaborate pentru nouă luni ale anului 2013. BC ProCreditBank SA, BC EuroCreditBank SA și BC Banca de Economii SA au avansat două poziții, în timp ce BC Unibank SA și BC Banca de Finante și Comert SA au coborît trei și respectiv două trepte în top.

În perioada de analiză (anul 2013) venitul total al sistemului bancar a crescut cu 7,83%, iar venitul net total cu circa 78%, comparativ cu anul 2012.

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?