X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Diasporei moldoveneşti i s-a propus să participe la organizarea evenimentelor din străinătate

7 feb. 2014,, 09:00   Societate
4174 0
Foto: noi.md
Biroul pentru Relaţii cu Diaspora a îndemnat organizaţiile conaţionalilor de peste hotare să participe la organizarea evenimentelor culturale cu ocazia sărbătorilor de primăvară.

Potrivit agenţiei „Infotag”, care face referire la Biroul pentru Relaţii cu Diaspora, cetăţenii Moldovei care conduc asociaţii sau organizaţii peste hotare pot, pînă pe 9 februarie, să depună cererile şi proiectele pentru participare la concurs, pentru a obţine suport din partea statului. La concurs nu pot participa asociaţii şi organizaţii care susţin activitatea partidelor sau a organizaţiilor de partid.

Comisia va examina proiectele menite să păstreze identitatea naţională, care facilitează dezvoltarea culturii tradiţionale şi moderne a Moldovei, precum şi cele care promovează imaginea ţării în străinătate.

Sprijinirea proiectelor culturale de către Guvern se va exprima prin acordarea diverselor mărfuri şi servicii, procurate din contul bugetului de stat al Moldovei şi transmise beneficiarilor în limitele surselor alocate pentru fiecare proiect. În lista de mărfuri şi servicii intră costume naţionale şi accesorii tradiţionale, precum şi serviciile pictorilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?