Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Ambasada Rusiei a organizat o expoziţie de monede

31 ian. 2014,, 10:20   Societate
6293 0
Foto: gcoins.net
Expoziţia de monede vechi „Istoria unui galben” s-a deschis joi la Muzeul Naţional de Istorie, la iniţiativa Ambasadei Federației Ruse în Moldova.

Potrivit agenţiei „Infotag”, ambasadorul Federaţiei Ruse în Moldova, Farit Muhametşin, a spus în cadrul ceremoniei de deschidere că aceasta dă startul proiectului care reflectă istoria relaţiilor moldo-ruse.

„Vizitatorii vor putea vedea monedele care au fost în circulaţie multe secole în urmă şi care dintotdeauna au fost considerate simboluri ale statalităţii. În urma acestor exponate stau oameni, destine, evenimente de cotitură. Acest fapt trebuie să-l vadă vizitatorul. Expoziţia are menirea de a ne uni pe noi toţi – vizitatori şi organizatori”, consideră diplomatul.

Publicului îi va fi prezentată o colecţie de monede ale polisurilor greceşti, fabricilor romane, Imperiului Bizantin, Ţării Moldoveneşti, Imperiului Otoman şi Rus, din perioada URSS şi monede moderne.

Expoziţia a fost deschisă cu suportul Ambasadei Rusiei şi va dura pînă la 1 mai.

Surse din cadrul Centrului Rus de Ştiinţă şi Cultură au comunicat că un rol activ în formarea standurilor cu monete l-a jucat Uniunea Colecţionarilor din Moldova. Toate exponatele au fost găsite pe teritoriul Moldovei şi au fost oferite din colecţii particulare şi din fondul muzeului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?