X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Autorităţile Găgăuziei au găsit un milion de lei pentru desfăşurarea referendumului

21 ian. 2014,, 12:16   Societate
4616 2
Foto: noi.md
Apelul başcanului Găgăuziei, Mihail Formuzal, ca întregul popor să colecteze fonduri pentru desfăşurarea referendumului pe 2 februarie, s-a încununat de succes chiar din prima zi.

Potrivit scrisorii primite de conducerea autonomiei, Dmitri Iacubov, originar din Moldova și domiciliat în Rusia, s-a declarat dispus să suporte cheltuielile de desfăşurare a referendumului.

În scrisoare, citată de agenţia „Infotag”, se spune că autorul „susţine totalmente ideea desfășurării referendumurilor, se declară dispus să acopere pe cont propriu cheltuielile pentru desfăşurarea acestuia, solicită stoparea campaniei întregului popor de colectare de fonduri şi oferirea tuturor informaţiilor despre cheltuielile necesare care să permită desfăşurarea cu succes a referendumului”.

„Referendumul reprezintă un drept legitim al cetăţenilor de a-şi exprima opinia în problemele cele mai actuale. În toată lumea civilizată desfăşurarea de consultări cu populaţia se consideră o realizare a regimurilor de guvernare şi un semn de sistem democratic funcţional. Eu consider că tentativele conducerii Republicii Moldova de a împiedica desfăşurarea referendumului în Găgăuzia nu pot fi explicate logic, deci, duc la gîndul despre esenţa antipopulară a autorităţilor şi la revenirea represiunilor staliniste demult plecate”, afirmă Iacubov. Potrivit lui, în Rusia muncesc circa 700 de mii de cetăţeni ai Moldovei, care nu au plecat din locurile de baştină de viaţă bună, „lăsîndu-şi apropiaţii, rudele în etate şi mormintele strămoşilor”.

„Ar fi echitabil ca şi voturile noastre să fie auzite de conducerea Moldovei”, susţine autorul scrisorii.

Amintim că 940 de mii de lei au fost prevăzuţi în bugetul autonomiei pentru desfăşurarea referendumurilor, dar după ce instanţa de judecată a emis decizia privind ilegalitatea referendumului, operaţiunile bugetare oficiale legate de pregătirea şi desfăşurarea plebiscitului au fost blocate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?