X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Coaliția de guvernare are soluții pentru problema Găgăuziei

14 ian. 2014,, 10:24   Politică
6210 4
Foto: inprofunzime.md
Coaliția pentru Guvernare Pro-Europeană va lua, foarte curînd, atitudine față de acțiunile oficialilor din UTA Găgăuzia și va pune în aplicare acțiuni concrete pentru aplanarea conflictului creat. O declarație în acest sens a fost făcută de președintele fracțiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleț, în cadrul emisiunii „În Profunzime” de le Pro TV.

„Avem mobilizate suficiente forțe pentru a elabora soluții și cred că într-un viitor apropiat partidul nostru, dar și coaliția vor veni cu niște atitudini și acțiuni care vizează referendumul”, a precizat Streleț.

Președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, a criticat intențiile liderilor locali de a organiza un referendum, precizînd că situația tensionată din regiune este încurajată și de unele partide de la Chișinău.

„În mare măsură această îmbulzeală locală este dictată de alegerile bașcanului. Problemele abordate acum sînt de interes general și vizează Republica Moldova, deci nu poate să fie efectuată o presiune locală asupra centrului. Noi nu trebuie să agravăm situația”, a remarcat Diacov.

De cealaltă parte, deputatul comunist Artur Reșetnicov a declarat că vinovată de tensionarea situației politice în Găgăuzia se face guvernarea de la Chișinău. Potrivit lui, reprezentanții coaliției nu au ținut cont de poziția autonomiei înainte de a alege calea integrării europene.

„Este o tensionare artificială a situației din cauza unei guvernări proaste de la Chișinău. Atunci cînd Chișinăul a determinat politica externă a țării, trebuia consultată opinia cetățenilor, inclusiv a autonomiei. Oficialii de la Chișinău au devenit vasali ai Occidentului”, a subliniat Reșetnicov.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?