Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Expert: Este important ca în acest an politicienii să nu se joace cu regulile jocului

3 ian. 2014,, 17:15   Societate
5768 3
Foto: tribuna.md
Anul politic 2014 va fi marcat de o intensificare a presiunilor Rusiei asupra Republicii Moldova, iar riposta Chișinăului în acest sens va depinde de capacitatea de consolidare a clasei politice. O declarație în acest sens a fost făcută pentru NOI.md de analistul politic Oazu Nantoi.

Potrivit analistului, refuzul Ucrainei de a semna Acordul de asociere cu UE va aduce riscuri pentru Moldova în 2014. Totuși, precizează expertul, anul va fi marcat și de modul în care se vor desfășura alegerile parlamentare.

„Va fi un an important în ceea ce privește procesul electoral, este important ca aleșii poporului să nu se joace cu regulile jocului, este vorba de intenția de modificare a Codului electoral. Pînă acum nicio practică de schimbare a regulilor jocului nu s-a dovedit a fi benefică”, a precizat Nantoi.

Întrebat dacă PCRM are șanse să revină la putere în urma alegerilor, Nantoi a menționat că partidul trece printr-o perioadă critică, iar problemele acumulate vor duce la ruinarea formațiunii.

„În 2013, PCRM s-a comportat irațional și iresponsabil, în cîrdășie cu marionetele rusești. PCRM s-a consumat ca idee. Acest partid a acumulat probleme interne grave și ar putea să se ruineze rapid. De cealaltă parte, partidele aflate la guvernare au șansa de a lucra într-o manieră pozitivistă. Parcursul european depinde de masa critică a societății, și nu de problemele din interiorul PCRM”, a conchis Nantoi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?