X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Semnătura electronică implementată și în Republica Moldova

17 dec. 2013,, 14:35   Societate
4804 1
Foto: adimea.com.co
Guvernul a aprobat astăzi un proiect de lege privind implementarea semnăturii electronice. Acest tip de semnătură se aplica unui document în format electronic, redactat sau obținut prin intermediul programelor informatice.

Astfel, în Moldova vor fi implementate trei tipuri de semnături electronice. Este vorba despre semnătura electronică simplă, semnătură electronică avansată pe suport necertificat și semnătură electronică avansată pe suport certificat, fie buletinele de identitate.

Ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Pavel Filip, a declarat în cadrul ședinței de guvern că semnătura electronică oferă mai multe posibilități și permite semnatarilor unui document sa oficializeze acest act, chiar dacă se află la mare distanță geografică față de locul unde trebuie semnat documentul.„Semnătura va putea fi folosită pentru actele notariale, contracte de colaborare între două instituții, absolut în toate domeniile”, a spus ministrul.

Menționăm că din 1 martie 2014, în Republica Moldova va fi eliberat buletinul de identitate electronic cu semnătura digitală încorporată.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?