Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

PCRM despre excluderea lui Petrenco din partid

10 dec. 2013,, 12:20   Politică
30579 7
Foto: noi.md
Partidul Comuniștilor din Republica Moldova exclude o eventuală plecare din partid a deputatului Grigore Petrenco. Comunistul Iurie Muntean a declarat astăzi pentru NOI.md că declarațiile liberalilor și liberal-reformatorilor precum că Grigore Petrenco ar putea să se confrunte cu anumite probleme în partid ca urmare a unei declarații la un post TV sînt lipsite de sens, transmite NOI.md.

„Liberalii nu sînt persoanele cu care noi comunicăm și nici nu ne interesează poziția lor. Probleme în partid Grigore Petrenco nu are. Dumnealui întrutotul îndeplinește prevederile statutului, ba chiar mai mult. Practica mondială democratică arată că denumirea limbii de stat este o chestiune politică. Această decizie se ia de popor. Nu este treaba lui Tănase sau a unor așa-numiți savanți plătiți de Guvernul României”, a declarat Iurie Muntean.

Grigore Petrenco a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că „limba română și limba moldovenească sînt aceeași limbă, doar că în România ea se numește română, iar în Republica Moldova – moldovenească. Fiecare își numește limba așa cum consideră de cuviință. Același lucru este și în Serbia, Bosnia și Herțegovina, Muntenegru”.

Amintim că recent Curtea Constituțională a decis că textul Declarației de Independență, care prevede că limba de stat este româna, prevalează în raport cu articolul 13 din Constituție, care spune că limba de stat a Republicii Moldova este moldovenească.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?