Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

În Moldova a fost lansată harta electronică a clădirilor noi (VIDEO)

10 dec. 2013,, 09:00   Societate
6381 1
Foto: noi.md
Căutarea spațiului locativ va deveni mai rapidă și mai accesibilă datorită lansării de către un portal informativ-analitic a primei hărți interactive a construcțiilor noi de pe piața imobiliară.

Pe hartă sînt amplasate toate construcțiile locative noi din Chișinău și alte regiuni. Pe hartă sînt indicate atît edificiile noi, cît și complexele locative aflate în construcție. Harta permite alegerea mult mai ușoară a locuinței în dependență de sector, căile de acces, apropierea de locul de muncă, situația ecologică din zonă etc. „Informații privind locuințele erau difuzate de agențiile imobiliare, companiile de construcție și persoanele particulare, însă nicăieri nu puteai obține informații sub formă de analiză structurală, care ar permite compararea prețurilor, care ar oferi acces la opțiuni suplimentare. În total, a fost colectată informație despre 80 de companii, iar datele altor 30 de companii sînt verificate, inclusiv existența licenței pentru construcție”, a menționat directorul portalului hărții, Anaslav Iacovenco.

Potrivit lui Iacovenco, autorii proiectului au încercat să răspundă la patru întrebări: Ce se construiește? Unde se construiește? Cine construiește? Unde se poate adresa?

Vizitatorii portalului vor putea, de asemenea, găsi pe site informații privind creditarea ipotecară de către băncile comerciale și organizațiile financiare.


1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?