Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Mark Tkaciuk: A fost făcut un pas uriaș spre lichidarea statului moldovenesc independent

6 dec. 2013,, 10:04   Politică
8202 16
Foto: moldnews.md
"Principalul în decizia de astăzi a Curții Constituționale nu este denumirea limbii. Principalul – afirmarea priorității "Declarației de Independență " din 1991 asupra Constituției din 1994. Acest lucru înseamnă că Curtea Constituțională și membrii săi, cetățeni ai României, au aprobat legalitatea formulărilor despre "populația Basarabiei, Bucovinei de Nord și regiunii Herța, ocupate prin forță la 28 iunie 1940".

Toți înțeleg ce concluzii rezultă din aceasta? Curtea Constituțională și regimul Plahotniuc, Filat, Leancă, care stă în spatele, ei au făcut astăzi un pas uriaș spre lichidarea statului moldovenesc independent. Astăzi ei în mod repetat ( după 1991) au fundamentat oportunitatea reunificării Basarabiei cu România. În 1991 acest lucru a condus la pregătirea conflictului transnistrean. Ce pregătesc Leancă, Filat și Plahotniuc pentru Moldova ? ", a scris pe rețeaua socială deputatul Mark Tkaciuk.

Pe data de 5 decembrie șase judecători ai Curții Constituționale, cetățeni ai României, au emis o hotărîre pe marginea sesizării depuse de deputații liberali privind interpretarea articolului 13 din Legea Supremă, care se referă la limba oficiala a țării. Curtea Constituțională a decis că limbă oficială a Republicii Moldova este limba română . În decizia lor, judecătorii "au luat în considerare" opiniile oamenilor de știință de la AȘM și a lui Nicolae Timofti și au indicat că, în opinia lor, declarația de independență, care conține sintagma "limba română", prevalează în fața Constituției Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?