Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

La Briceni a început construcția de locuințe pentru familii social-vulnerabile

2 dec. 2013,, 10:25   Societate
3557 4
Foto: construct.md
La Briceni a început construcția de locuințe pentru familii social-vulnerabile, cu susținerea financiară a Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE).

Potrivit ”Infotag”, la ceremonia de punere a primei pietre, care a avut loc vineri, viceministrul dezvoltării regionale și construcțiilor Victor Zubcu a spus că aceasta este o renovare completă a unei clădiri vechi, pentru a-l oferi drept casă rezidențială la începutul anului 2015.

”Destinatarii apartamentelor vor fi aleși de un comitet local creat special în acest scop. Acesta va lua în considerare cererile solicitanților, va verifica legalitatea documentelor depuse, condițiile de viață, de muncă și veniturile, componența familiei, sănătatea și instruirea membrilor ei. ”Grupul țintă” sînt tineri profesioniști și familiile lor”, a spus Victor Zubcu.

Potrivit lui, o clădire de cinci etaje va cuprinde 40 de apartamente dotate cu instalații sanitare, TV prin cablu și internet și chiar mobilier de bucătărie. Costul total al proiectului este de 1,3 milioane de euro, dintre care 843 de mii de euro constituie credite oferite de BDCE.

Locuințele sociale în Moldova se construiesc în cadrul unui proiect elaborat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor împreună cu BDCE, care costă 20,4 milioane de euro, din care 65% (13,4 milioane de euro) au fost oferite de BDCE, iar 35% - de autoritățile moldovene. Împrumutul este prevăzut pentru 20 de ani cu vacanță de cinci ani.

Locuințele sociale pentru familii social-vulnerabile vor fi construite la Sîngerei, Călărași, Briceni, Soroca, Hîncești, Ialoveni și Leova pînă în 2018.

În cadrul proiectului au fost construite deja două case la Chișinău și cîte una la Glodeni și Criuleni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?